Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Quinoasalat med koriander, mango og chili
Foto: Synøve Dreyer

Quinoasalat med koriander, mango og chili

Quinoa er et nytt innslag i nordmenns kosthold. Disse næringsrike frøene har en delikat smak og kan brukes som et alternativ til for eksempel ris, couscous eller andre gryn. Det kan kokes på samme måte som ris, men koketiden er mye kortere.

Denne superenkle vegetarretten får en spennende vri med koriander, mango, chili og lime.

Ingredienser

  • 100-120 g Quinoa
  • 1 avokado
  • 1 agurk
  • 1 mango
  • 2–4 vårløk
  • Fersk koriander
  • 100 g valnøtter
  • 1 lime
  • Olje
  • ½ rød chili

Slik gjør du

  1. Kok quinoa etter anvisning på pakken, og la den avkjøle.
  2. Skjær agurk, mango og avokado i biter. Grovhakk valnøtter, og skjær chili i små biter eller tynne ringer
  3. Bland avokado, agurk, mango og vårløk med quinoa og valnøtter. Ha over litt olivenolje.
  4. Hakk opp fersk koriander og ha i salaten. Smak til med frisk limesaft.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 575 kcal
  • Fett 39,7 g (30 E%), hvorav mettet fett 4,7 g
  • Karbohydrater 39,2 g (61 E%), hvorav sukkerarter 14,4 g
  • Fiber  9,0 g (3 E%)
  • Protein  12,2 g (9 E%)
  • Salt 0,12 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)