Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Rosa burger med rotfrukter
Foto: Maria Arlén Larsen

"Rosa" burger med rotfrukter

Dette er en enkel og mettende burger som passer både i matpakken og til middag. Om du har rester av rotgrønnsaker, særlig rødbeter, er det ingen tvil om at du må lage denne burgeren!

Ingredienser

  • 250 g bakte/kokte rotgrønnsaker (for eksempel rødbeter, gulrot og pastinakk)
  • 1 dl havregryn
  • 3 stk. egg
  • 2 ss kokosmel (ikke kokosmasse; se tips)
  • 1 ts sennep (gjerne krydret)
  • 1 stk. soltørket tomat (i olje eller bløtlagt)
  • ½ ss balsamico eddik
  • ½ ts salt
  • ¼ ts paprika, malt
  • ½ ts hvitløkspulver

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en glatt masse.
  2. Form massen til 8-10 kuler og press dem ned på midten. Stek burgerne på begge sider med lokk over til de er gjennomstekt.
  3. Server gjerne med potetlompe, salat og en god dressing. Passer også perfekt som pålegg på brødskiven eller som tilbehør til annen mat.
  4. Tips: Kokosmel er et glutenfritt mel som inneholder store mengder fibre, og du får kjøpt det på helsekost eller velassorterte matforretninger. Du kan bruke havremel isteden, om du ikke får tak kokosmel. Merk at kokosmel ikke er det samme som kokosmasse.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 194 kcal
  • Fett 7,6 g (35 E%)
  • Mettet fett 2,5 g (12 E%)
  • Umettet fett 3,9 g (18 E%)
  • Karbohydrater 51 g (35 E%)
  • Sukkerarter 7,5 g (16 E%)
  • Fiber 7,3 g (7,5 E%)
  • Protein 11 g (22 E%)
  • Salt 1,3 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)