Hopp direkte til innhold
Matoppskrifter
Foto: Synøve Dreyer

Salat med ovnsbakte grønnsaker

Lun og fargerik middagssalat for 2-3 personer.

Ingredienser (to store eller tre mindre porsjoner):

  • 1 liten eller 1/2 stor søtpotet, ca. 350 gram
  • ½ stk. flaskegresskar (gulrot, aubergine eller potet kan også brukes)
  • pepper 
  • 2-3 stk. tomat (eller en kurv cherrytomater)
  • ½ stk. agurk 
  • 1 avokado 
  • 1 stk. hjertesalat
  • 1 dl hermetiske, kokte linser
  • 100 gram fetaost (for en magrere variant: bland 50/50 fetaost og cottage cheese)

Dressing:

  • 2 ss honning
  • 2 ss dijonsennep (eller annen sennep)
  • 2 ss balsamico

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader.

Skrell søtpotet og flaskegresskar og kutt i ca. 1 cm store terninger.

Legg bakepapir på et stekebrett og spre grønnsakene utover. Dryss over litt pepper og stek i ca. 35 minutter, til bitene er møre.

Kutt agurk, tomater, avokado og salat i biter.

Sil væsken av linsene og osten og bland salaten sammen.

Dressing: Smelt honningen litt i mikroen (maks 10 sekunder) for å gjøre den enklere å blande sammen med sennep og balsamico. Tøm dressingen over grønnsakene, eller server den ved siden av.

Næringsinnhold per porsjon (for to porsjoner):

Energi 674 kcal
Fett 27 g (35 E%)
Mettet fett 9 g (12 E%)
Umettet fett 16 g (21 E%)
Karbohydrater 79 g (47 E%)
Sukkerarter 39 g (23 E%)
Fiber 18 g (5 E%)
Protein 21 g (12 E%)
Salt 2,1 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)