Spaghetti med squash- og ricottasaus
En kremet pastarett når du skal unne deg noe ekstra. Får du ikke tak i ricottaost, kan du bruke cottage cheese i stedet.
Fersk ricotta er en hvit, bløt, umodnet ost som kan minne om cottage cheese i utseende.
Ingredienser til 4-6 porsjoner
Spaghetti
- 500 g fersk spaghetti (eller tørr)
Squash- og valnøttsaus
- 2 quash
- 3 fedd hvitløk, hakket
- Litt rapsolje
- 250 g ricotta
- 2 ss kaldpresset olivenolje
- 1-2 ts finrevet sitronskall
- 300 g hakkete valnøtter
- Salt og pepper
- Litt salt og pepper
- Parmesan
Salat
- 1 pk ruccola
- Litt sitronsaft
Kok opp vann, og ha spaghettien oppi noen minutter før squashsausen er ferdig (lenger tid i forveien hvis du bruker tørr pasta).
Slik lager du sausen: Riv squashen grovt med rivjern. Stek squash og hvitløk i rapsolje i en stor stekepanne. Det skal ikke ta farge, men falle litt sammen og fordampe ut en del av væsken. Pisk ricotta sammen med 2 ss olivenolje og la blandingen varmes fort opp i pannen sammen med squashen. Ha i revet sitronskall og hakkete valnøtter, og smak til med salt og pepper.
Du kan anrette på hver tallerken med revet parmesan på toppen, eller ha all spaghettien og sausen i en stor bolle så alle serverer seg selv. Da kan du for eksempel legge asparges rundt kanten av bollen. Kryst litt sitronsaft over ruccolasalaten, og server ved siden av.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi | 843 kcal |
Fett | 57,2 g (59 E%) |
hvorav mettet fett | 10,5 g |
Karbohydrater | 58,5 g (30 E%) |
Hvorav sukkerarter | 4,6 g |
Fiber | 11,5 g (3 E%) |
Protein | 22,4 g (11 E%) |
Salt | 0,4 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)