Vårsalat med hjertesalat, asparges, nypoteter og sennepsdressing
Sammen med litt grovt brød blir dette en frisk og mettende middag.
Server gjerne salaten med rugbrød ved siden av.
Ingredienser per porsjon:
- 3 små, kokte nypoteter med skall
- 5 stk asparges
- 3 stk reddiker, skivet
- 3 dl hjertesalat (eller annen grønn bladsalat)
- 1 ss solsikkefrø
- 50 g (ca. 2 ss) fetaost, smuldret
Dressing
- 1 ss rapsolje
- 1 ts sterk sennep
- 1 ss sitronjuice
Fremgangsmåte:
Kok potene møre og del dem i 2-3 biter. De kan spises med skallet på. La potetene avkjøle seg mens du gjør klar resten av salaten.
Brekk av den harde enden av aspargesene og skrell stilken forsiktig. Stek aspargesene i panne til de blir møre. Del dem i tre biter.
Riv salaten lett opp, hvis nødvendig. Legg salatblader, poteter, asparges og reddiker i en skål. Dryss over solsikkefrø og smuldre over fetaost.
Visp sammen rapsolje, sitron og sennep.
Risle dressingen over salaten og server den gjerne med rugbrød.
Servér.
Næringsinnhold per porsjon (ikke inkl. rugbrød)
Energi | 405 kcal |
Fett | 25 g |
Hvorav mettet fett | 8 g |
Karbohydrater | 26 g |
Fiber | 6 g |
Protein | 16 g |
Salt | 1,4 g |