Vegetariske "medisterkaker"
Det ville vært løgn å si at disse smaker akkurat som ekte medisterkaker. De er allikevel et strålende alternativ for den som ønsker noe lettere, eller bare ønsker å prøve noe nytt. De er også rike på protein og fiber, og derfor mettende.
Porsjoner
3
Tidsbruk
20-40 min
Vanskelighetsgrad
Medium
Disse smaker ekstra godt sammen med rødkål, kokte poteter og brun saus.
Ingredienser
- 1 boks hermetiske kikerter, avrent
- 1/2 ts salt eller Seltin
- ½ ts ingefær
- ½ ts muskat
- ½ ts pepper
- ¼ ts kardemomme
- 250 g fast tofu (soyabønneost), f.eks. av merket Alpro
- 0,8-1 dl melk/vann (bruk halvparten av hver eller bare melk)
- 30 g (ca. 5 ss) lettkokte havregryn
- 2 ss havremel eller kikertmel
Slik gjør du
- Mos kikertene i en stor bolle sammen med krydderet. Finhakk eller smuldre tofuen og bland den sammen med kikertene.
- Tilsett havregryn og spe med væske mens du knar deigen godt. La deigen stå og svelle i ca. 15 minutter.
- Tilsett havremel/kikertmel og kna deigen godt igjen. Tilsett eventuelt mer væske eller mer mel til du får en fin og seig deig. Form runde kaker med hendene eller med skje.
- Stek i stekepanne på middels varme på begge sider til de er gylne.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 187 kcal |
Fett | 8,6 g (31 E%) |
Mettet fett | 1,3 g |
Karbohydrater | 16,9 g (36 E%) |
Sukkerarter | 1,4 g |
Fiber | 6,9 g (6 E%) |
Protein | 12,7 g (27 E%) |
Salt | 1,6 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein)
Oppskriften er basert på veganmisjonen.no sin oppskrift på kjøttfrie kjøttboller.