Hopp direkte til innhold

Vær oppmerksom på svindelforsøk! - og sjekk gjerne en ekstra gang! Ikke betal hvis du mottar e-post som ber deg betale raskt, selv om det tilsynelatende ser ut til å være sendt fra en i lokallaget, eller i LHL. Les mer om svindel mot organisasjoner, og våre tips til nettvett.

Les om LHLs landsmøte 2021

Viktig melding
Trening

Kurs for triminstruktør i LHL

Pris
Gratis
LHL dekker hele kurset, reiseutgifter over 200 kr, måltider i forbindelse med kurset og hotellopphold for dem som har behov for overnatting.

Triminstruktørkursene inneholder både teori og praksis. Det gis grundig praktisk opplæring og trening i trimprogrammet, og det er felles forelesninger i temaene:

  • Fysisk aktivitet som likemannsarbeid i LHL
  • Fysisk aktivitet og helse
  • Instruktørrollen

Målet er at deltagerne etter endt kurs skal kunne starte opp, ha ansvar for og lede trimgrupper i regi av LHL i lokallaget.

Deltagelse på kurset vil gi nye og erfarne instruktører en fin anledning for faglig påfyll og inspirasjon! Det blir også tid til erfaringsutveksling og sosialt samvær på kveldene.

Kommende kurs:

Kort beskrivelse

Kurset holdes av fysioterapeuter i LHL.

Treningsprogrammer i LHL:

Fysisk aktivitet, nivå 1

Programmet har moderat til lav intensitet og er i hovedsak basert på treningsprinsipper for de med redusert funksjonsnivå, uavhengig om det skyldes lungesykdom, hjertesykdom eller av andre årsaker. Programmet passer for de fleste, og treningseffekten avhenger av hvor mye man tar i. Øvelsene gjøres sittende på stol eller i stående.

Fysisk aktivitet, nivå 3

Programmet er intensivt. Det vil si at en skal bli svett og andpusten. Fysisk aktivitet nivå 3 krever at du kan stå og løpe/gå en hel time. Det er til tider høyt tempo og kan passe godt til de som har trent noe før. Men det er ikke noe i veien for at du prøver deg selv om du har mindre erfaring med trening.

Vanntrim

Programmet har moderat intensitet. I vanntrim benytter vi vannets egenskaper for å få treningseffekt. Motstanden i vannet gir oss mulighet til å trene effektivt selv om øvelsene gjennomføres relativt rolig. Oppdriften i vannet gjør at vi føler oss lettere. Dette gjør at mange opplever at de klarer mer når de er i vannet. Programmet gjennomføres hovedsakelig stående/ gående i vannet.

Passer for

Frivillige som ønsker å bli eller er triminstruktør i LHLs lokallag.