Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

E-post for tillitsvalgte

Tillitsvalgte med verv "Leder" og "IT-kontakt / Medlemsansvarlig" får e-postkonto av LHL, med tilgang til lagets e-post. Veiledning: Slik får du tilgang til epost. Og - logg inn på e-post.

Hvordan arrangere en stand?

Har dere lyst til å spre informasjon om LHL og lokallagets aktiviteter? Her er noen enkle kjøreregler og tips om hvordan dere kan arrangere en stand, lett som bare det!

Å stå på stand er både nyttig og sosialt. Det er en god mulighet til å verve nye medlemmer og til å spre informasjon direkte til folk. Mange har blitt medlemmer og aktive i LHL nettopp etter at de møtte engasjerte LHL-ere på en stand. 

Her er noen enkle kjøreregler og tips om hvordan dere kan arrangere en stand!

Når og hvor?

Ha gjerne stand i forbindelse med lokale arrangementer, f.eks. på festivaler, idrettsarrangementer eller på konserter som trekker mange folk. Det er en fin anledning til å møte folk i ulike aldre, og det kan bidra til å rekruttere yngre medlemmer og tillitsvalgte.

Finn ut hvor dere bør stå for å bli mest mulig synlig. For eksempel på et torg, inne på et kjøpesenter eller en samlingsplass.

Søk om tillatelse

Det er nødvendig å søke om tillatelse fra kommune / gårdeier / grunneier om å holde stand. Man trenger ikke tillatelse til å gå rundt og dele ut løpesedler, men har man med seg et bord, kreves i prinsippet dette.

Det er enkelt å søke om tillatelse hos kommunen, og søknadskjema er vanligvis tilgjengelig på kommunens nettsider eller i rådhusets resepsjon.

Husk å spørre om lov til vaffelsteking, matservering, bruk av mikrofon eller musikk og lignende hvis det er aktuelt. Sjekk også muligheter for strømtilkobling.

Vil dere ha en LHL-stand på et arrangement, festival eller lignende som andre arrangerer, må dere kontakte arrangørene god i forveien. Sørg for å komme på arrangørens invitasjonsliste for boder på neste arrangement.

Innhold og utforming av en stand

Sett opp ett eller flere bord. Bord som kan slås sammen og er lette å frakte er ofte mest praktisk.

Har dere bannere eller plakater med slagord og budskap på, bør dette henges eller settes opp foran eller ved siden av bordet for å trekke oppmerksomhet mot standen.

Ta med informasjonsmateriell, løpesedler, hefter og "gi-bort-ting" til å legge på bordene og til å dele ut. Blåser det mye bør dere ta med noe tungt som kan legges oppå brosjyrer og andre papirer.

Bestille rollup til lokallag

Aktivitet på standen

Aktivisering får folk til å stoppe opp. Kan noe på standen aktivisere de besøkende, er det et stort pluss. Besøkende kan for eksempel løse en enkel oppgave mot mulighet for premie, få en smaksprøve eller fylle ut et spørreskjema. Aktivisering kan også fungere bra hvis dere er opptatt. Da får folk noe å holde på med mens de venter til dere blir ledig for en prat.

Ha en høflig og grei tone med de som stopper for å prate. Mange lurer sikkert på forskjellige ting, og hvis noen føler seg usikre, kan det hjelpe å lese gjennom noe av LHL-informasjonen dere deler ut for å friske opp kunnskapen.

Stå på standen så lenge dere vil eller orker. Man får delt ut mye informasjon og snakket med mange på 2–3 timer. Ønsker dere å holde standen lenge, kan dere organisere grupper som bytter på å stå i løpet av dagen. Hvis dere er nok folk, kan noen stå bak standen og andre gå rundt og dele ut informasjon.

Dersom dere står inne i et kjøpesenter eller annet lokale kan det være en idé å la en person stå i inngangen eller et annet synlig sted med stor trafikk og dele ut en enkel løpeseddel, eller et enkelt produkt som kan vekke interesse for LHLs stand.

Spør de besøkende hva han eller hun vil ha mer av fra oss i LHL, og gjør eventuelt konkrete avtaler om videre oppfølging.

Unngå dette:

  • Prate så mye med kollegaene på standen at besøkende ikke "tør forstyrre"
  • Vise utilgjengelighet ved å stå med ryggen mot der de besøkende kommer
  • Spise eller drikke på standen
  • Virke passiv og uinteressert selv om du begynner å bli sliten
  • Prate i mobiltelefon
  • Rot og søppel på standen. Fjern pappesker og plastposer fra synsfeltet til besøkende.

Lykke til med standen!