Laks med mangosalsa
Mango og avokado gir en frisk, tropisk vri på laksemiddagen. Med både avokado og laks i samme rett er dette en god kilde til både enumettede og flerumettede fettsyrer.
Serveres med asparges og couscous, og klipp gjerne over rikelig med koriander over retten.
Ingredienser (4 porsjoner)
- 800 g laksefilet
- Flytende margarin til steking
- 4 porsjoner fullkornscouscous, bulgur eller ris
- Asparges eller grønne bønner
- Koriander
Mangosalsa
- 1 stor mango
- 1/2 agurk
- 10-15 cherrytomater
- 1/2 rødløk
- 1/2 rød chili
- 1 avokado
- 1 lime
Fremgangsmåte
Begynn med salsaen: Kutt grønnsakene i små biter. Hakk chili, og bland sammen med grønnsakene. Press over saften av en lime. La gjerne salsaen stå og godgjøre seg i 1/2 time før servering
Stek laksen i ovnen eller i en stekepanne. Lag couscous etter anvisning på pakken, og kok opp vann til asparges. La aspargesene koke ferdig rett før fisken er klar (de trenger ca 4- 5 min koketid).
Legg en klatt salsa under hvert fiskestykke, server med asparges og couscous, og klipp gjerne over rikelig med koriander over retten.
Næringsinnhold pr. porsjon laks med mangosalsa og fullkornsbulgur
Energi | 618 kcal |
Fett | 32,8 g (x E%) |
hvorav mettet fett | 5,7 g |
Karbohydrater | 32,6 g (x E%) |
Hvorav sukkerarter | 10,9 g |
Fiber | 6,7 g (x E%) |
Protein | 45,3 g (x E%) |
Salt | 0,32 g |
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.