Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Laks med mangosalsa
Foto: Synøve Dreyer

Laks med mangosalsa

Mango og avokado gir en frisk, tropisk vri på laksemiddagen. Med både avokado og laks i samme rett er dette en god kilde til både enumettede og flerumettede fettsyrer.

Her finner du oppskrift på en god mangosalsa.

Serveres med asparges og couscous, og klipp gjerne over rikelig med koriander over retten.

Ingredienser

  • 800 g laksefilet
  • Flytende margarin til steking
  • 4 porsjoner fullkornscouscous, bulgur eller ris
  • Asparges eller grønne bønner
  • Koriander

Slik gjør du

  1. Stek laksen i ovnen eller i en stekepanne.
  2. Lag couscous etter anvisning på pakken, og kok opp vann til asparges.
  3. La aspargesene koke ferdig rett før fisken er klar (de trenger ca 4–5 min koketid).
  4. Legg en klatt salsa under hvert fiskestykke, server med asparges og couscous, og klipp gjerne over rikelig med koriander over retten.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 618 kcal
  • Fett 32,8 g, hvorav mettet fett 5,7 g
  • Karbohydrater 32,6 g, hvorav sukkerarter 10,9 g
  • Fiber 6,7 g
  • Protein 45,3 g
  • Salt 0,32 g

Næringsinnholdet per porsjon laks med mangosalsa og fullkornsbulgur

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.