Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Frokostglass med yoghurt, bær og honningristede havregryn
Foto: Synøve Dreyer

Frokostglass med yoghurt, bær og honningristede havregryn

Få en frisk start på dagen i sommer med et frokostglass med ristet havregryn og yoghurt. Det er både sunt og mettende, og ikke minst lett å lage.

Havregryn er naturlig glutenfritt, og gir god tekstur i denne lette, friske frokosten.

Bruk frukt og bær du liker og tåler. Det finns melkefri erstatning for yoghurt som heter havregurt for de som ikke tåler melk.

Passer også godt som en frisk dessert!

Ingredienser

  • 3 ss havregryn (lettkokte/små)
  • ½ ts honning
  • 1 ½ dl friske bringebær
  • 1 ½ dl friske blåbær
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 ts flytende honning til topping

Slik gjør du

  1. Rist havregrynene i tørr stekepanne til de får litt brunfarge. Ta stekepannen av platen, tilsett ½ ts honning og bland det hele raskt sammen.
  2. Legg lagvis honningristede havregryn, yoghurt og bær i et høyt glass. Risle over 1 ts honning på bærene.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi: 324 kcal
  • Fett: 9 g (Hvorav mettet fett: 5 g)
  • Karbohydrater: 44 g
  • Tilsatt sukker: 13 g
  • Fiber: 9 g
  • Protein: 12 g
  • Salt: 0,2 g