Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Spesialsykehus for barn med lungesykdom, eksem, allergi og hjertefeil

Geilomo er et spesialsykehus på Geilo som eies av Astma- og allergiforbundet og som drives av Oslo Universitetssykehus. Her kan barn og ungdom fra første til tiende klasse med astma og andre kroniske lungesykdommer, eksem, allergi og hjertefeil få behandling og lære å mestre de utfordringene en kronisk sykdom kan gi.

Et tverrfaglig personale bestående av sykepleiere, fysioterapeuter, idrettspedagoger, fritidsledere, leger, ernæringsfysiolog og sosionom med høy kompetanse og lang erfaring ivaretar den enkeltes behov.

Den medisinske behandlingen har fokus på best mulig funksjons- og mestringsevne, selvstendighet og at man i størst mulig grad kan delta sosialt og i samfunnet på lik linje med andre jevnaldrende.

Fysisk aktivitet

Området rundt Geilomo innbyr til fantastiske muligheter for fysiske aktiviteter sommer som vinter. Noen av de mange aktivitetsfasilitetene er gymsal, svømmebasseng, klatrevegg, fotball- og volleyballbane, asfaltert basketbane/håndballbane, sykler, kanoer, alpinski, skøyter, friluftsliv med mer.

Tur på Geilomo

Søk om opphold

Oppholdet har en varighet fra 4-5 uker og barnelege eller fastlege søker om opphold ved Geilomo med en egen henvisning med en målsetning for oppholdet som sendes Barnemedisinsk avdeling ved OUS HF Ullevål.

Mal for henvisning

Det er ingen egenandel for barnet/ungdommen. Om det er behov, kan en eller begge foreldre også få tilbud om opphold samtidig med barnet/ungdommen.

bilde av barn på huske på GeilomoFysiske utfordringer er en del av oppholdet på Geilomo. Bilde: Geilomo barnesykehus.

Ungdomsopphold

7.-16. august 2016 vil det være et ungdomsopphold for ungdom i aldersgruppen 16-19 år. Søknadsfrist for å bli med på dette oppholdet er 1. juni.

Les mer om Geilomo barnesykehus.