Tunfisk med mango og avokadosalsa og wasabimajones
Hva sa du? Wasabi? Wasabi er en skarp, grønn puré som tradisjonelt lages av roten Wasabia japonica, som er beslektet med pepperrot. I butikken finner du som regel wasabi på tube.
Tunfisken stekes på sterk varme til den er gyllen på begge sider, men rød inni.
Ingredienser (4 porsjoner)
Stekt tunfisk
- 150 g fersk tunfisk per pers
- 1 ss fenikkelfrø
- salt + pepper
- olje til steking
Mango og avokadosalsa
- 1 mango
- 1-2 avokado
- ½ rødløk
- ½ chili
- saft av ½ lime
Wasabimajones
- 2 eggeplommer
- 1 ts revet ingefær
- 1/2 ts wasabi på tube
- 4 ss soyasaus
- saften fra 1 lime
- 2 dl rapsolje
Ovnsstekte potetbåter
- 10 poteter
- olje til steking
- Salt og pepper
- 1 fedd hvitløk
Fremgangsmåte
Dryss tunfisken med fennikelfrø, salt og kvernet pepper. Stek den på sterk varme i litt olje til den er gyllen på begge sider men rød inni (ca. 1-2 min på hver side). Avkjøl fisken i kjøleskap ca. 1 time, og skjær opp. Fisken kan også serveres varm.
Lag wasabimajones ved å ha alle ingrediensene bortsett fra olje i en bolle. Kjør med stavmikser og spe gradvis med olje.
Skrell mango og avokado, fjern steinene, og kutt frukten i små terninger. Finhakk løken, skjær chili i tynne skiver og bland sammen med avokado og mango. Press over limesaft.
Vask og kutt poteter i båter. Ha dem i en langpanne med litt olje, salt og pepper. Skrell hvitløk, press den flat og legg sammen med potetene. Stek dem i ovnen i 30-40 minutter på 180 grader. Rør i dem innimellom.
Legg mango- og avokadosalsa på hver tallerken. Skjær tunfisken i skiver og legg oppå salsaen. Server med potetbåter og wasabimajones.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi | 893 kcal |
Fett | 62,5 g (62 E%) |
hvorav mettet fett | 6,9 g |
Karbohydrater | 38,1 g (19 E%) |
Hvorav sukkerarter | 12,8 g |
Fiber | 7,1 g (2 E%) |
Protein | 42,5 g (19 E%) |
Salt | 1,89 g |
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.