Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Tunfisk med mango og avokadosalsa og wasabimajones
Foto: Synøve Dreyer

Tunfisk med mango og avokadosalsa og wasabimajones

Hva sa du? Wasabi? Wasabi er en skarp, grønn puré som tradisjonelt lages av roten Wasabia japonica, som er beslektet med pepperrot. I butikken finner du som regel wasabi på tube.

Tunfisken stekes på sterk varme til den er gyllen på begge sider, men rød inni.

Her finner du oppskrift på mangosalsa.

Legg mango- og avokadosalsa på hver tallerken. Skjær tunfisken i skiver og legg oppå salsaen. Server med potetbåter og wasabimajones.

Ingredienser

  • 150 g fersk tunfisk per person
  • 1 ss fenikkelfrø
  • Olje til steking
  • 2 eggeplommer
  • 1 ts revet ingefær
  • 1/2 ts wasabi på tube
  • 4 ss soyasaus
  • saften fra 1 lime
  • 2 dl rapsolje
  • 10 poteter
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt + pepper

Slik gjør du

  1. Dryss tunfisken med fennikelfrø, salt og kvernet pepper. Stek den på sterk varme i litt olje til den er gyllen på begge sider men rød inni (ca. 1–2 min på hver side). Avkjøl fisken i kjøleskap ca. 1 time, og skjær opp. Fisken kan også serveres varm.
  2. Lag wasabimajones ved å ha alle ingrediensene bortsett fra olje i en bolle. Kjør med stavmikser og spe gradvis med olje.
  3. Vask og kutt poteter i båter. Ha dem i en langpanne med litt olje, salt og pepper. Skrell hvitløk, press den flat og legg sammen med potetene. Stek dem i ovnen i 30–40 minutter på 180°C. Rør i dem innimellom.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 893 kcal
  • Fett 62,5 g (62 E%), hvorav mettet fett 6,9 g
  • Karbohydrater 38,1 g (19 E%), hvorav sukkerarter 12,8 g
  • Fiber 7,1 g (2 E%)
  • Protein 42,5 g (19 E%)
  • Salt 1,89 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.