Hopp direkte til innhold
Byggrynsgrøt
Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Byggrynsgrøt

Porsjoner 2
Tidsbruk 20-40 min
Vanskelighetsgrad Enkel

Byggryn skal ligge i 2 ½ dl kaldt vann over natten.

Slik gjør du

  1. La byggrynene ligge i rikelig med kaldt vann natten over. Hell av det overflødige vannet.
  2. Ha melk, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 15 minutter til byggrynene er møre. Tilsett havregryn og la det småkoke i ytterlige tre minutter. Smak til grøten med salt.
  3. Ha melk, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 15 minutter til byggrynene er møre. Tilsett havregryn og la det småkoke i ytterlige tre minutter. Smak til grøten med salt.

Næringsinnhold per porsjon

  • 315 kcal,
  • 4,9 g fett,
  • 51 g karbohydrater,
  • 6,7 g fiber,
  • 14,5 g protein,
  • 0,3 g salt.