Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Byggrynsgrøt
Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Byggrynsgrøt

Byggryn skal ligge i 2 ½ dl kaldt vann over natten.

Ingredienser

  • 1 dl byggryn, utvannet
  • 5 dl lettmelk
  • ¼ ts salt
  • 1 dl lettkokte havregryn

Slik gjør du

  1. La byggrynene ligge i rikelig med kaldt vann natten over. Hell av det overflødige vannet.
  2. Ha melk, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 15 minutter til byggrynene er møre.
  3. Tilsett havregryn og la det småkoke i ytterlige tre minutter. Smak til grøten med salt.

Næringsinnhold per porsjon

  • 315 kcal
  • 4,9 g fett
  • 51 g karbohydrater
  • 6,7 g fiber
  • 14,5 g protein
  • 0,3 g salt