Hopp direkte til innhold
Matoppskrifter
Havregrøt med frukt
Foto: Synøve Dreyer

Frisk havregrynsgrøt med granateple og kanelmarinert pære

En lekker vri på den gode, gamle havregrøten!

Havregrøten blir enda bedre når du topper den med fersk frukt!

Ingredienser til én porsjon:

  • 1,5 dl vann
  • 1,5 dl lettmelk (ekstra lett)
  • 1,5 dl havregryn
  • ¼ ts Seltin (mineralsalt)
  • 1 liten pære, i biter
  • ½ ts kanel, malt
  • ½ ts sukker
  • ¼ granateple

Slik gjør du:

Tilsett vann, lettmelk, havregryn og salt i en liten kasserolle. Kok opp og småkok til grøten har tyknet. Husk å røre så den ikke svir seg i bunnen.

Bland pærebiter og kanel godt sammen. Ta granateplekjernene ut av skallet.

Ha grøten i en skål. Dryss pære og granateple over og gi retten en ørlite dryss sukker til slutt (evt. annet søtstoff).

Næringsinnhold per porsjon

Energi 400 kcal
Fett 6 g (14 E%)
Mettet fett 1 g (2 E%)
Umettet fett 3 g (7 E%)
Karbohydrater 38 g (64 E%)
Kostfiber 16 g (8 E%)
Protein 14 g (14 E%)
Salt 1 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)