Frisk havregrynsgrøt med granateple og kanelmarinert pære
En lekker vri på den gode, gamle havregrøten!
Havregrøten blir enda bedre når du topper den med fersk frukt!
Ingredienser til én porsjon:
- 1,5 dl vann
- 1,5 dl lettmelk (ekstra lett)
- 1,5 dl havregryn
- ¼ ts Seltin (mineralsalt)
- 1 liten pære, i biter
- ½ ts kanel, malt
- ½ ts sukker
- ¼ granateple
Slik gjør du:
Tilsett vann, lettmelk, havregryn og salt i en liten kasserolle. Kok opp og småkok til grøten har tyknet. Husk å røre så den ikke svir seg i bunnen.
Bland pærebiter og kanel godt sammen. Ta granateplekjernene ut av skallet.
Ha grøten i en skål. Dryss pære og granateple over og gi retten en ørlite dryss sukker til slutt (evt. annet søtstoff).
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 400 kcal |
Fett | 6 g (14 E%) |
Mettet fett | 1 g (2 E%) |
Umettet fett | 3 g (7 E%) |
Karbohydrater | 38 g (64 E%) |
Kostfiber | 16 g (8 E%) |
Protein | 14 g (14 E%) |
Salt | 1 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)