Hopp direkte til innhold
Matoppskrifter
Bananpannakaker
Foto: Maria Arlén Larsen

Tropiske bananpannekaker med bokhvete

Myke, mettende og naturlig søte pannekaker er nydelig og perfekt som frokost eller mellommåltid med pålegg. Bokhvete er fiberrikt og naturlig glutenfritt og disse pannekakene kan derfor også spises av mennesker med cøliaki eller glutenintoleranse.

Ingredienser (8-10 små pannekaker):

  • 3 stk. egg
  • 1 dl vann
  • 1,5 dl bokhvetemel, finmalt (evt. sammalt hvetemel)
  • 1 stk. banan, moden
  • 1 ts bakepulver
  • ¼ ts kardemomme
  • en klype vaniljepulver eller ¼ ts vaniljesukker 
  • en klype salt

Fremgangsmåte:

Pisk eggene luftig med en visp. Tilsett vann. Mos bananen med en gaffel. Tilsett de tørre ingrediensene gradvis og mens du rører. Bruk ca. 1-2 ss røre for å lage én pannekake, og stek pannekakene i tørr stekepanne på middels varme med lokk over. Snu når røren på toppen begynner å stivne. Stek på den andre siden til den er gyllen.

Server gjerne med banan, valnøtter, vaniljekesam og litt honning eller lønnesirup.

Tips: Bananen må være moden, gjerne gulbrun. Brune bananer er perfekt å bruke!

Næringsinnhold per porsjon:

Energi 318 kcal
Fett 9,7 g (27 E%)
Mettet fett 2,6 g (7 E%)
Umettet fett 5 g (15 E%)
Karbohydrater 44 g (55 E%)
Sukkerarter 10 g (13 E%)
Fiber 7 g (4,5 E%)
Protein 17 g (21 E%)
Salt 1,5 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)