Meksikansk maissuppe
Denne smakfulle suppa er næringsrik, eksotisk og rimelig. Men best av alt: den er rask å lage i en travel hverdag!
Porsjoner
4
Tidsbruk
20-40 min
Vanskelighetsgrad
Medium
Server suppa med hakket chili og jalapeno, med mager kesam eller cottage cheese. Maislapper er kjempegode til!
Ingredienser
- 1 boks á ca. 340 g maiskorn (avrent)
- 1 boks kikerter (ferdig kokte, avrent)
- 2 dl lett kokosmelk
- 3 dl vann
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- ½ stk. rød chili uten frø
- 2/3 ts koriander, malt
- ½ ts paprika, malt
- ½ ts pepper, malt
- 1 ts karri, malt
- ½ ts Seltin etter smak
- 1 ts olivenolje til steking
- Topping: Jalapeños, chili, mager kesam eller cottage cheese (kan sløyfes)
Slik gjør du
- Surr mais, hvitløk og chili i en kasserolle med litt olivenolje til det blir gyllent.
- Tilsett krydder og kikerter.
- Hell i vann og kokosmelk og la det koke opp.
- Hell alt over i en kjøkkenmaskin med knivblad, eller i en blender, og kjør til en glatt suppe. Du kan også bruke stavmikser direkte i kasserollen.
- Smak til med Seltin, tilsett mer krydder etter ønske.
- Tips: Dersom du vil ha suppa tynnere, tilsett mer vann eller kokosmelk. Dersom du foretrekker suppa noe tykkere, tilsett mer kikerter eller mais. Du kan øke fibermengden i suppa med å tilsette ½-1 ts fiberhusk.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 360 kcal |
Fett | 14 g (34 E%) |
Mettet fett | 7 g (18 E%) |
Umettet fett | 5 g (13 E%) |
Karbohydrater | 40 g (45 E%) |
Sukkerarter | 13 g (14 E%) |
Fiber | 12 g (7 E%) |
Protein | 13 g (15 E%) |
Salt | 2,2 g |
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)