Hopp direkte til innhold
Maislapper
Foto: Maria Arlén Larsen

Maislapper med ost og jalapeño

Disse smakfulle og næringsrike lappene er perfekte å servere til supper, som snacks eller som frokost med pålegg på.

Porsjoner 2
Tidsbruk 20-40 min
Vanskelighetsgrad Enkel

Server som de er, eller sammen med avocado og tomater. Perfekt å dyppe i supper. Prøv for eksempel den meksikanske maissuppen.

Slik gjør du

  1. Pisk sammen egg med en visp.
  2. Tilsett cottage cheese og jalapeño-ost.
  3. Rør inn bokhvetemel, litt etter litt.
  4. Tilsett til slutt mais og smak til med salt eller Seltin.
  5. Lag små lapper av 1-2 ss røre, og stek lappene på middels varme med lokk over i tørr stekepanne. Snu når de har begynt å stivne på toppen og stek på andre siden til gyllen.
  6. Tips: Dersom du liker litt ekstra krydder så kan du tilsette litt ekstra jalapeño i røren.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 263 kcal
Fett 10 g (35 E%)
Mettet fett 4 g (14 E%)
Umettet fett 5 g (16 E%)
Karbohydrater 21 g (31 E%)
Sukkerarter 7 g (10 E%)
Fiber 4 g (3 E%)
Protein 20 g (31 E%)
Salt 1,5 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.