Hopp direkte til innhold

Vi er sterkere sammen! Afasiforbundet i Norge er nå del av LHL, gjennom LHL Hjerneslag og Afasi. Hjertelig velkommen! Søk afasi-midler.

E-post: Slik får du tilgang til lagets e-post

LHLs landsmøte, 15-16. juni

Viktig melding
Trening

Triminstruktør

Etter kurset skal deltagerne kunne starte opp, ha ansvar for og lede trimgrupper i regi av LHL i lokallaget.

Pris
Gratis
LHL dekker hele kurset, reiseutgifter over 200 kr, måltider i forbindelse med kurset og hotellopphold for dem som har behov for overnatting.

Triminstruktørkursene inneholder både teori og praksis. Det gis grundig praktisk opplæring og trening i trimprogrammet, og det er forelesninger i temaene:

  • Fysisk aktivitet som likepersonarbeid i LHL
  • Fysisk aktivitet og helse
  • Instruktørrollen

Deltagelse på kurset vil gi nye og erfarne instruktører en fin anledning for faglig påfyll og inspirasjon! Det blir også tid til erfaringsutveksling og sosialt samvær på kveldene.

Kort beskrivelse

LHL har utviklet tre treningsprogrammer til bruk i lokallagene. Vi har kurs for dem som ønsker å bli triminstruktør, som etter endt kurs kan starte og drive trimgrupper i lokallaget.

Fysisk aktivitet, nivå 1: Programmet har moderat til lav intensitet og er i hovedsak basert på treningsprinsipper for de med redusert funksjonsnivå, uavhengig om det skyldes lungesykdom, hjertesykdom eller av andre årsaker. Programmet passer for de fleste, og treningseffekten avhenger av hvor mye man tar i. Øvelsene gjøres sittende på stol eller i stående.

Vanntrim: Programmet har moderat intensitet. I vanntrim benytter vi vannets egenskaper for å få treningseffekt. Motstanden i vannet gir oss mulighet til å trene effektivt selv om øvelsene gjennomføres relativt rolig. Oppdriften i vannet gjør at vi føler oss lettere. Dette gjør at mange opplever at de klarer mer når de er i vannet. Programmet gjennomføres hovedsakelig stående/ gående i vannet.

Fysisk aktivitet, nivå 3: Programmet er intensivt. Det vil si at en skal bli svett og andpusten. Fysisk aktivitet nivå 3 krever at du kan stå og gå/løpe en hel time. Det er til tider høyt tempo og kan passe godt til de som har trent noe før. Men det er ikke noe i veien for at du prøver deg selv om du har mindre erfaring med trening.

Passer for

Frivillige som ønsker å bli eller er triminstruktør i LHLs lokallag.