Grovere risgrøt
Ingen jul uten grøt! Grøten kan med ett enkelt grep gjøres litt grovere og mer mettende.
- 
            Porsjoner: 2
 - 
        Tidsbruk: Under 20 min
 - 
        Vanskelighetsgrad: Enkel
 
Du kan enkelt lage en lettere riskrem av denne grøten ved å bytte ut pisket krem med mager kesam.
Tilsett litt salt/seltin og eventuelt vaniljesukker. Dersom grøten virker for tynn kan du la den koke videre uten lokk.
Visste du at...
- Grøt er den eldste varmretten vi har i Norge? Risengryn kom imidlertid ikke til Norge før på 1300-tallet.
 - Riskrem, som lages av rester av risgrøt, er den mest populære juledesserten i Norge?
 - Du kan lage en lettere riskrem av denne grøten ved å bytte ut pisket krem med mager kesam, Skyr naturell eller gresk yoghurt?
 
Ingredienser
- 1 ½-2 dl vann
 - 60 g grøtris (ca. 4 spiseskjeer)
 - 100 gram kornblanding, f.eks. en blanding av ruggryn, havregryn, 4-korn el.l. (ca 2 dl)
 - ½ liter lettmelk (eller mandelmelk)
 - ¼ teskje salt eller seltin
 - ½ teskje vaniljesukker (kan sløyfes)
 
Slik gjør du
- Kok opp vann i en gryte, tilsett ris og kornblanding og rør i ca. 1 minutt.
 - Senk platen til middels varme. Tilsett melken og kok opp igjen under omrøring.
 - La alt koke på svak varme under lokk i ca. ½ time, rør ofte underveis.