Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Hjemmelagde kanelkuler
Foto: Erik Arnesen

Kanelkuler

Lag gjerne dobbel porsjon, så kan du fryse ned halvparten. Kulene er raske å tine opp dersom du får uventet besøk.

Oppbevar kanelkulene i en lufttett boks. De blir harde med tiden, så det er en god idé å fryse noen, da de kan tines opp veldig fort.

Du kan også bruke annet søtstoff, som sukrin, hvis du ønsker en helt sukkerfri oppskrift.

Ingredienser

  • 175 gram malte mandler (eller mandelmel)
  • 75 gram sukker *
  • 1,5 ts malt kanel
  • 3 eggehviter
  • Melis

Slik gjør du

  1. Bland sammen malte mandler (eller mandelmel), sukker og kanel. Pisk eggehvitene til de begynner å bli stive. Vend eggehvitene inn med mandlene, og kna det sammen til en ganske fast deig. Tilsett mer eggehvite hvis det blir for tørt.
  2. Fukt fingrene med kaldt vann og rull små, glatte kuler av deigen. Sett disse på en stor tallerken, med god avstand mellom kulene.
  3. Sett tallerkenen i mikrobølgeovnen og sett ovnen på høy varme i 2 ½ - 3 ½ minutter. Flytt om på kulene to ganger underveis. Kulene skal være litt kokte, men fortsatt litt myke inni.
  4. Kulene bør ikke bli veldig godt stekt, da blir de svært harde når de avkjøles. Skjær med en kniv under kulene for å få dem løs fra tallerkenen, og la dem bli kalde.
  5. Sikt noen spiseskjeer med melis på en tallerken. Legg kanelkulene på en tallerkenen når de har blitt kalde. Rist lett for å dekke kulene fullstendig med melis.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi: 60 kcal (mandelmel: 41 kcal)
  • Fett: 3,6 g, hvorav mettet fett: 0,3 g (mandelmel: 0,8 g / 0,07 g)
  • Karbohydrater: 4,4 g, hvorav sukkerarter 4,3 g (andelmel: 4,3 g / 4 g)
  • Protein: 2,2 g (mandelmel: 4,3 g)
  • Fiber: 0,9 g (mandelmel: 1,5 g)
  • Salt: 0,03 g