Pai med grov bunn og grønnsaker
En litt sunnere pai.
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 40-60 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
- Paibunn: 2,5 dl sammalt hvete, 3 ss margarin, 3 ss vann
- 8 egg
- 3 ss Cottage cheese
- 1 dl melk
- 4 vårløk
- 100 g hamburgerrygg (eller annen skinke)
- 1/4 brokkoli
- 3 ss mais
- Litt revet ost
Slik gjør du
- Kna margarinen inn i melet, og ha i vann.
- Lag deigen til en «ball», og ha den i kjøleskapet i minst 20 minutter før den kjevles ut og legges i en paiform.
- Lag prikker i deigen med en gaffel, og stek den i ca. 10 minutter på 200 grader. Ta deigen ut av ovnen.
- Kutt brokkoli i små buketter og kok i noen få minutter.
- Kutt hamburgerrygg og vårløk i biter.
- Bland sammen egg, melk og cottage cheese. Ha over brokkoli, hamburgerrygg, mais og vårløk.
- Sett paien inn i ovnen på 200 grader i ca. 7 minutter.
- Strø over litt revet ost, og stek videre til egget er stivt og paien er gyllen.
- Server med salat og evt. litt brød til.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi: 500 kcal
- Fett: 28 g (50 E%), hvorav mettet fett: 8,4 g
- Karbohydrater: 26,4 g (23 E%)
- Hvorav sukkerarter: 4,1 g
- Fiber: 6,2 g (2 E%)
- Protein: 32,6 g (27 E%)
- Salt: 1,5 g