Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Foto: Synøve Dreyer

Pai med grov bunn og grønnsaker

En litt sunnere pai.

Ingredienser

  • Paibunn: 2,5 dl sammalt hvete, 3 ss margarin, 3 ss vann
  • 8 egg
  • 3 ss Cottage cheese
  • 1 dl melk
  • 4 vårløk
  • 100 g hamburgerrygg (eller annen skinke)
  • 1/4 brokkoli
  • 3 ss mais
  • Litt revet ost

Slik gjør du

  1. Kna margarinen inn i melet, og ha i vann.
  2. Lag deigen til en «ball», og ha den i kjøleskapet i minst 20 minutter før den kjevles ut og legges i en paiform.
  3. Lag prikker i deigen med en gaffel, og stek den i ca. 10 minutter på 200 grader. Ta deigen ut av ovnen.
  4. Kutt brokkoli i små buketter og kok i noen få minutter.
  5. Kutt hamburgerrygg og vårløk i biter.
  6. Bland sammen egg, melk og cottage cheese. Ha over brokkoli, hamburgerrygg, mais og vårløk.
  7. Sett paien inn i ovnen på 200 grader i ca. 7 minutter.
  8. Strø over litt revet ost, og stek videre til egget er stivt og paien er gyllen.
  9.  Server med salat og evt. litt brød til.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi: 500 kcal
  • Fett: 28 g (50 E%), hvorav mettet fett: 8,4 g
  • Karbohydrater: 26,4 g (23 E%)
  • Hvorav sukkerarter: 4,1 g
  • Fiber: 6,2 g (2 E%)
  • Protein: 32,6 g (27 E%)
  • Salt: 1,5 g