Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
kyllingsalat med pesto

Kyllingsalat med pesto

Server gjerne den deilige lune kyllingsalaten med pesto sammen med en skive godt grovt brød eller grove rundstykker.

Tine Mejlbo Sundfør er klinisk ernæringsfysiolog, ph.d., forsker, forfatter og formidler. Tine har forsket på overvekt, fedme og hjerte- og karsykdom og har sin doktorgrad fra Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo.

Se også denne: Slår et slag for frukt og grønt

Her deler hun sin kyllingssalet med pesto med oss.

Server gjerne den deilige lune kyllingsalaten med pesto sammen med en skive godt grovt brød eller grove rundstykker.

Ingredienser

  • 400 g kyllingbryst
  • Valgfri salat gjerne en mørkegrønn som ruccola og en ekstra sprø som krispsalat
  • 1 agurk
  • 1 stor mango
  • ca 400 g små gode tomater
  • 1 pakke brokkolini
  • 2 små avokado
  • 60 g valnøtter
  • 100 g fetaost
  • Frisk basilikum (en stor eller to små i potte)
  • 1 båt hvitløk
  • Saften av 1/2 sitron
  • 6 ss god olivenolje
  • 100 g pinjekjerner
  • 60 g revet parmesan
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Stek kyllingbryst i olivenolje, krydre med salt og pepper
  2. Brokkolini stekes lett i olje med litt salt
  3. Del opp salat, agurk, avokado, mango og tomater i biter
  4. Legg grønnsakene på et fat eller i en bolle, del kyllingen i biter og topp med "smuldret" fetaost og valnøtter (rist disse gjerne litt i tørr panne på middels varme, da blir smaken ekstra god)
  5. Pesto: Ha frisk basilikum, ristede pinjekjerner (ristes lett i tørr stekepanne på middels varme), revet parmesan og god olivenolje i en bolle, og kjør glatt med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Næringsinnhold per porsjon