Falsk marsipan uten mandler og nøtter
Ingen grunn til å styre unna marsipan på grunn av allergi – prøv heller denne oppskriften på hjemmelaget marsipan uten mandler.
Ingredienser:
- 4 ss hvetemel eller glutenfritt mel
- 1 dl fløte/melkefri fløte (evt. fløteerstatning av havre eller soya)
- 1 ts tragant*
- 2-3 mandeldråper
- 300 g melis
Fremgangsmåte:
Mel og fløte kokes sammen under omrøring og avkjøles.
Bland i de øvrige ingrediensene og elt til en smidig deig. Dersom marsipanen blir litt løs, kan du tilsette litt mer melis slik at den blir lettere å arbeide med.
For å få gul marsipan brukes gul konditorfarge: Tilsettes konditorfarge, må du tilsette litt mer melis til en fin og smidig deig du kan lage figurer av.
Form påskefigurer som kyllinger og påskeegg.
Oppbevares i tett boks.
Tips! Marsipanen kan eventuelt farges med konditorfarge og pyntes med forskjellige godterier. Tilpass pynt etter eventuell diett. Ønsker du sjokoladetrekk smelt sjokolade/melkefri sjokolade i vannbad. Dypp hele eller deler av figuren i sjokoladen.
Skal marsipanen eller mintkulene dyppes i sjokolade, er det enkleste å legge en bit på en gaffel og senke gaffelen ned i sjokoladen. Da slipper du en del søl.
For ekstra finish kan strøssel eller kokosmasse brukes som pynt.