Hveteboller uten melk og egg
Allergi overfor egg og melk er de vanligste allergier hos barn. Vi har derfor laget en oppskrift på hveteboller uten egg og melk.
Porsjoner
4
Tidsbruk
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Oppskriften gir ca 20–25 boller.
Ingredienser
- 1 kg hvetemel
- 1 ½ dl sukker
- 2 pakker tørrgjær
- 150 gram melkefri margarin (for eksempel Melange uten melk, salt og soya eller Soft Flora Spesial)
- 6 dl vann
- 2 ts kardemomme
Tips: Bruker du melkefri margarin uten salt, tilsett 1 ts salt.
Fremgangsmåte
- Bland alt det tørre og tilsett smeltet margarin og vann (ca 40 °C) Blandes i kjøkkenmaskin til en jevn og smidig deig.
- La deigen heve i 30–40 minutter.
- Elt deigen og del i ca 20–25 biter. Trill ut fine, runde boller.
- La dem heve i 30 minutter før steking.
- Bruk bakepapir, evt smør stekeplaten med melkefri margarin eller olje. Husk at du ikke pensler med egg.
- Stekes midt i ovnen på 200 °C i 10–15 minutter
Kan pyntes med melisglasur laget av melis, vann og/eller melkefri margarin. Ønsker du brun glasur kan kakao tilsettes.