Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Kjøttboller

Kjøttkaker av lammekjøtt uten melk og gluten

Lam er høstmat for mange. Gjør en ny vri og lag lammekjøttboller som et smakfullt middagsmåltid!

Brun saus:

  • 20 g melkefri margarin
  • 1 sjalottløk – finhakket
  • 20 g glutenfritt mel, f.eks. maisenna
  • 4-5 dl kraft

Fremgangsmåte:

Saus: 

Smelt margarin og surr finhakket løk til den er blank. Rør inn mel og la det brunes litt for å få farge på sausen.

Spe med varm kraft under omrøring og la sausen småkoke i 10-15 minutter. Tilsett eventuelt sukkerkulør for en dypere farge.

Ingredienser

  • ½ kg kjøttdeig av lam
  • 1 ss potetmel
  • 1 egg
  • 2 ss rapsolje
  • Ca 2 ss vann
  • 2 fedd hakket hvitløk
  • 1 ss hirseflak 
  • 2 ts hakket basilikum
  • ½ hakket rødløk
  • 1 ss melkefri margarin

Slik gjør du

  1. Rør kjøttdeigen og tilsett en blanding av egg, olje og vann. Pass på at massen ikke blir for løs så tilsett litt og litt vann.
  2. Tilsett løk og urter.
  3. Stekes i en blanding av olje og melkefri margarin.

Næringsinnhold per porsjon