Hopp direkte til innhold
Potetsalat
Foto: Shutterstock

Potetsalat uten melk, egg og gluten

Potetsalater kjøpt i butikken har ofte dressinger basert på melkeprodukter, men du kan lage en like god potetsalat i en fei med dressing basert på olje.

Porsjoner 4
Tidsbruk 20-40 min
Vanskelighetsgrad Enkel

Ingredienser:

  • Ca. 500 gram kalde kokte poteter
  • 6-8 cherrytomater
  • Evt. ¼ chili 
  • ½ rød løk
  • 2 ss kapers

Dressing: 

  • ½ dl olivenolje
  • ¼ dl hvitvinseddik 
  • Saften fra en halv sitron
  • ¼ tsk. salt
  • Litt pepper

Fremgangsmåte:

Del poteter og tomater i terninger og hakk chili og rød løk og bland det i en skål.

Rist sammen olivenolje, hvitvinseddik, sitronsaft, salt og pepper i et glass

Rør dressingen i potetblandingen og servér!