Hopp direkte til innhold
Grøt
Foto: Cappelen Damm

Risgrøt uten melk

Både barn og voksne elsker risgrøt, og spesielt rundt juletider er det mange som koser seg med grøt. Her er oppskriften på risgrøt for de som trenger et alternativ uten melk.

Porsjoner 4
Tidsbruk 20-40 min
Vanskelighetsgrad Enkel

Ved nøtteallergi er en hvit linse et godt alternativ til mandel i grøten.

Slik gjør du

  1. Kok opp 4 dl vann og dryss i grøtris/risgryn. Kok opp under omrøring. Tilsett salt. Kok til vannet er trukket inn.
  2. Spe med blandingen av havrefløte og vann. Sett kjelen på rist og la grøten trekke ferdig.
  3. Serveres med sukker og kanel. Husk melkefri margarin til smørøye.

Oppskriften er hentet fra

Cappelen Damm - Allergikokebok for hele familien