Hopp direkte til innhold
Vafler

Vafler uten melk, egg og gluten

Her er en vaffeloppskrift uten melk, egg og gluten.

Porsjoner 4
Tidsbruk 20-40 min
Vanskelighetsgrad Enkel

Ingredienser

  • 5 dl væske – bland gjerne like deler rismelk, havremelk og vann
  • 5 dl hvetemel eller glutenfritt mel
  • 1 ts bakepulver 
  • 1 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts No Egg eller Egg replacer 
  • 4 ss maismel
  • 1 dl smeltet melkefri margarin

Slik gjør du

Pisk sammen væsken, mel, sukker, bakepulver og maismel. Begynn med 2 ½ dl væske og tilsett resten mens du pisker.

Når røren er glatt tilsettes margarin og resten av væsken.

Glutenfritt mel trenger litt mer væske enn hvetemel så om røren blir for tykk tilsettes mer vann.

 

Oppskriften er hentet fra:

Cappelen Damm - Allergikokebok for hele familien