“Eplekake”-eple
Fylt eple med pepperkaketopping.
Porsjoner
1
Tidsbruk
40-60 min
Vanskelighetsgrad
Medium
Eplene bakes i ovnen i 30 minutter før du smuldrer over toppingen og steker videre i 5 minutter.
Smuldredeig:
- 1 knust pepperkake (én stor eller to-tre små)
- ½ ss små havregryn
- ½ ts brunt sukker*
- 1 ts lettmargarin
"Eplekaken" er svært varm når du tar den ut av ovnen, så la den avkjøles litt før du spiser eller serverer.
Ingredienser
- 1 stort eple (grønt: Granny Smith, rødt: Red Delicious)
- ½ ss brunt sukker*
- 1 ts strøsøtningsstoff (f.eks. Stevia, Sukrin eller Natreen)
- ¼ ts kanel
Slik gjør du
- Sett ovnen på 180 grader.
- Kutt av toppen på eplet, omtrent 1 cm. Hul ut mesteparten av fruktkjøttet med en liten skje, la det være igjen ca. ½ cm. Kast frø og kjerne.
- Hakk opp fruktkjøttet og legg det i en skål. Tilsett sukker/søtningsstoff, kanel og bland det sammen. Fyll det hule eplet med epleblandingen og press den ned med en skje.
- Sett eplet på et brett med bakepapir eller i en smurt ildfast form, dekk med aluminiumsfolie og bak i ovnen i 30 minutter.
- Mens eplet står i ovnen, blander du godt sammen alle ingrediensene til toppingen.
- Fjern folien fra eplet, smuldre toppingen over og stek videre til toppingen har begynt å brune (om lag 5 minutter), men pass på så det ikke blir svidd!
Næringsinnhold per porsjon
Energi: | 230 kalorier |
Fett: | 3,6 gram |
Mettet fett: | 0,5 gram |
Karbohydrater: | 44 gram |
Tilsatt sukker: | 18 gram |
Protein: | 2 gram |
Kostfiber: | 5 gram |
* Dersom du bytter ut brunt sukker med kunstig søtstoff kan du spare ca. 50 kalorier og 80 % av sukkeret i oppskriften.