Fullkornspasta med tomat- og tunfisksaus
“Spaghetti alla puttanesca” er en moderne italiensk pastarett med tomater, olivenolje, hvitløk og kapers. Du kan også bruke pastarør, -skruer eller andre typer, men velg helst fullkornsvarianter.
Porsjoner
4
Tidsbruk
20-40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Raskt, enkelt, sunt og smakfullt!
Ingredienser
- 4 porsjoner fullkornspasta
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 1 ss tomatpuré
- 1 boks hakkete tomater
- Sukker
- Chilipulver
- Sort pepper
- 2 bokser tunfisk i vann
- 1 ss kapers
- 0,5 dl hakket persille
- 1 dl revet parmesan
Slik gjør du
- Kok pastaen etter anvisning på pakken. Skrell og hakk løk og hvitløk, og fres den i oljen på middels varme uten at den tar farge. Tilsett tomatpuré og grovhakkete tomater. Smak til med en klype sukker, chilipulver (eller fersk chili), og sort pepper. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
- Smuldre tunfisken grovt, og vend den inn i sausen. Tilsett kapers og persille, og evt. litt salt. Hell vannet av pastaen, og bland pasta med tomat- og tunfisksausen. Strø over parmesanost før servering.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 377 kcal |
Fett | 11,1 (25 E%) |
hvorav mettet fett | 3,5 g |
Karbohydrater | 45,4 g (51 E%) |
Hvorav sukkerarter | 5,1 g |
Fiber | 6,7 g (3 E%) |
Protein | 22,6 g (24 E%) |
Salt | 1,14 g |
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.