Laksesashimi med koriander og vårløk
En knallgod smårett eller forrett som gir deg en god porsjon av de viktige omega-3 fettsyrene.
Porsjoner
2
Tidsbruk
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Denne retten egner seg ypperlig som forrett - gjerne før en gratinert løksuppe som hovedrett.
Ingredienser
- 1 salmafilet på ca. 200 g
- 4 vårløk
- Frisk koriander
- 2 ss sesamfrø
- 1 lime
- Soyasaus
Slik gjør du
- Skjær fileten i tynne skiver og legg på hver tallerken.
- Strø over litt sesamfrø.
- Skjær vårløk i tynne skriver og spre over fisken.
- Klipp over rikelig med frisk koriander.
- Kutt en lime i to, og legg en halv lime på hver tallerken.
- Press limesaft over fisken rett før den skal spises, og hell over litt soyasaus.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 101 kcal |
Fett | 6,4 g (53 E%) |
hvorav mettet fett | 0,8 g |
Karbohydrater | 5,6 g (27 E%) |
Hvorav sukkerarter | 2,1 g |
Fiber | 3,3 g (6 E%) |
Protein | 5,2 g (20 E%) |
Salt | 2 g |
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.