Lette tunfiskkaker med poteter og kokte gulrøtter
En rimelig og enkel hverdagsrett, og du verden så godt!
Porsjoner
2
Tidsbruk
20-40 min
Vanskelighetsgrad
Medium
Serveres med kokte poteter, gulrøtter og brokkoli.
Dryss gjerne over litt kapers, og pynt med sitron.
Ingredienser
- 3 store kokte poteter
- 2 bokser tunfisk i vann
- 2 ss hakket persille
- 1 ss margarin
- 1 egg + 1 eggehvite
- 1–2 dl brødrasp
- Olivenolje
- Salt
- Pepper
- Kapers
- Sitron
- Brokkoli
- Gulrøtter
- Poteter
Slik gjør du
- Mos potetene, og bland sammen med smør, tunfisk, salt, pepper og persille. Visp sammen egg og eggehvite, og bland halvparten av dette sammen med tunfiskblandingen. Sett blandingen i kjøleskapet i 15 minutter, og ta den deretter ut og form 4 fiskekaker.
- Vend tunfiskkakene i resten av egget, og deretter i brødrasp. Varm litt olivenolje i en stekepanne og stek tunfiskkakene i et par minutter på hver side til de er brune og gjennomstekte.
- Dryss gjerne over litt kapers, og pynt med sitron.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 592 kcal |
Fett | 10,8 (21 E%) |
hvorav mettet fett | 2,2 g |
Karbohydrater | 51,5 (50 E%) |
Hvorav sukkerarter | 12 g |
Fiber | 10 g (4 E%) |
Protein | 33,2 g (29 E%) |
Salt | 1 g |
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.