Tunfisk- og kikertsalat
Denne salaten er veldig næringsrik og bra for deg som trenger mye energi og proteiner. Ønsker du å spare kalorier kan du bruke en fettfri dressing.
Porsjoner
1
Tidsbruk
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Medium
Ingredienser
- ½–1 boks ruccolasalat
- ½ boks kokte kikerter (avrent)
- 1 boks tunfisk i vann (eller olje)
- ½ stk avokado
- 10 skiver agurk
- 10 stk cherrytomater
- 1/4 stk rødløk
- 2 stk sorte oliven
- 1 ss olivenolje
- 1 ts hvitvinseddik
- 1 ts dijonsennep
- Evt. litt hakket hvitløk
Slik gjør du
- Skjær avokado, agurk og tomater i passe store biter. Hakk rødløken. Hell av vannet på tunfisken og bland sammen med salat, tomat, agurk, avokado, oliven og rødløk.
- Lag dressingen (olivenolje, hvitvinseddik, dijonsennep og evt. litt hakket hvitløk) og server ved siden av.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 690 kcal |
Fett | 35 g (46 E%) |
Mettet fett | 5 g |
Karbohydrater | 26 g (15 E%) |
Sukkerarter | 8 g |
Kostfiber | 16 g |
Protein | 59,5 g (35 E%) |
Salt | 3,6 g* |
* Sløyfer du oliven helt sparer du ca 1 g salt.
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)