Hopp direkte til innhold
Tunfisk- og kikertsalat
Foto: Synøve Dreyer

Tunfisk- og kikertsalat

Denne salaten er veldig næringsrik og bra for deg som trenger mye energi og proteiner. Ønsker du å spare kalorier kan du bruke en fettfri dressing.

Porsjoner 1
Tidsbruk Under 20 min
Vanskelighetsgrad Medium

Slik gjør du

  1. Skjær avokado, agurk og tomater i passe store biter. Hakk rødløken. Hell av vannet på tunfisken og bland sammen med salat, tomat, agurk, avokado, oliven og rødløk.
  2. Lag dressingen (olivenolje, hvitvinseddik, dijonsennep og evt. litt hakket hvitløk) og server ved siden av.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 690 kcal
Fett 35 g (46 E%)
Mettet fett 5 g
Karbohydrater 26 g (15 E%)
Sukkerarter 8 g
Kostfiber 16 g
Protein 59,5 g (35 E%)
Salt 3,6 g*

* Sløyfer du oliven helt sparer du ca 1 g salt.

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)