Magrere stroganoff med rotmos
Biff Stroganoff er en matrett med røtter i Russland på 1800-tallet. Gryta er perfekt i de kaldere månedene.
- 
            Porsjoner: 2
 - 
        Tidsbruk: 40-60 min
 - 
        Vanskelighetsgrad: Medium
 
Mager kesam og oljer gjøre retten lettere.
Server gjerne med en grønn salat ved siden av.
Ingredienser
- 300 gram svin ytrefilet (eller annet magert, renskåret kjøtt)
 - 1 ts rapsolje/olivenolje
 - ½ ts salt/Seltin
 - Pepper
 - 3 tomater, i båter
 - 1 løk, grovhakket
 - 1-2 fedd hvitløk, finhakket
 - 1 dl vann (evt. hvitvin)
 - 1 ½ dl mager kesam
 - Fersk persille
 - Rotmos: 400 gram potet, i terninger
 - Rotmos: ½ middels stor sellerirot, i terninger
 - Rotmos: 1 gulrot, i terninger
 - Rotmos: 1 persillerot, i terninger
 - Rotmos: 1 ss rapsolje/olivenolje
 - Rotmos: ½ ts salt/Seltin
 - Rotmos: Pepper
 
Slik gjør du
- Skjær kjøttet i ca. to cm tykke strimler. Brun kjøttet i en stor stekepanne med olje i ca. fem minutter. Krydre med salt og pepper.
 - Ha tomater, løk og hvitløk i pannen og la det steke sammen med kjøttet i et par minutter.
 - Tilsett vann/hvitvin og la det småkoke i ca. 30 minutter.
 - Når mesteparten av væsken er kokt inn, tilsettes kesam. Retten må ikke koke etter du har hatt i kesam. Smak til med persille og eventuelt andre krydder.
 - Rotmos: Kok opp vann med potet og sellerirot. La det koke i ca. 15 minutter. Tilsett gulrot og persillerot og kok alt videre i 5 minutter. Hell så av kokevannet. Tilsett olje og mos grønnsaker med en potetstapper eller stavmikser. Mosen trenger ikke å være helt glatt. Smak til med salt og pepper.
 
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 530 kcal
 - Fett 12 g
 - Karbohydrater 50 g
 - Fiber 11 g
 - Protein 50 g
 - Salt 2,6 g