Hopp direkte til innhold
Kylling med couscous og limeyoghurt
Foto: Synøve Dreyer

Kylling med couscous og limeyoghurt

Saftig kylling og couscous med nordafrikanske smaker.

Porsjoner 4
Tidsbruk 20-40 min
Vanskelighetsgrad Medium

Gni inn kyllingen med marinaden og strø over sesamfrø. Brun kyllingen i stekepannen, og etterstek den i ovnen. 

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200°C. Bland søt chilisaus, soyasaus og rapsolje. Gni inn kyllingen med marinaden, og strø over sesamfrø. Brun kyllingen på alle sider i stekepannen, og etterstek den i ovnen på 10–12 minutter.
  2. Kok opp vann og buljong med gurkemeie og kanel. Legg i brokkolibukettene, og la dem koke et par minutter. Ta bukettene opp av buljongen. Rør inn couscousgryn, legg på lokk og ta gryten av varmen. La couscousen stå og svelle i 6–7 minutter.
  3. Rør i couscousen med en gaffel, og bland i aprikosstrimler, brokkolibuketter og gresskarfrø.
  4. Bland alle ingrediensene til limeyoghurten og server den ved siden av kyllingen og couscous.

Næringsinnhold per porsjon

Energi    265 kcal
Fett      9,4 (31 E%)
hvorav mettet fett      1,6 g
Karbohydrater     11,0 g (21 E%)
Hvorav sukkerarter      6,3 g
Fiber     5,1 g (4 E%)
Protein     26,9 g (42 E%)
Salt      1,9 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.