Hopp direkte til innhold
Kyllingburger

Kyllingburger med kikertsalat

Kjøttdeig av kylling/kalkun er magert, og sammen med salaten er dette er et energi- og næringsrikt måltid. Bytt gjerne ut vanlige hamburgerbrød med grove, fiberrike polarbrød med 100 prosent fullkorn, slik vi har gjort her.

Porsjoner 2
Tidsbruk 40-60 min
Vanskelighetsgrad Medium

Tips: Lag en dressing av for eksempel olje og eddik til å ha over salaten.

Server burgeren i grove polarbrød eller hjemmelagde burgerbrød med salat ved siden av.

Slik gjør du

  1. Finhakk rødløk og hvitløk, og bland sammen med kyllingkjøttdeig, egg, potetmel og vann. Form til burgere og stek dem i olje eller flytende margarin.
  2. Kutt opp grønnsakene og bland dem til en salat.
  3. Lag gjerne en dressing av for eksempel olje og eddik til å ha over salaten.

Næringsinnhold per porsjon

Energi    818 kcal
Fett    29,9 g  (31 E%)
hvorav mettet fett    6,7 g
Karbohydrater    81,6 (44 E%)
Hvorav sukkerarter     10,6 g
Fiber    21,7 g (5 E%)
Protein    53,4 g (25 E%)
Salt    4,5 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.