Kyllingsnitsel med tomatsjy og grønne bønner
Sprø panetter med mye kjøtt og lite salt.
Porsjoner
4
Tidsbruk
20-40 min
Vanskelighetsgrad
Medium
Ha salt og pepper på kyllingbrystene før de vendes, først i hvetemel, så i pisket egg, og til slutt i griljermel.
Ingredienser
- 4 kyllingbryst
- salt og nykvernet pepper
- 1 dl hvetemel
- 2 egg
- 2 dl griljermel
- olje til steking
- 1 sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- olje til steking
- 1 ss tomatpuré
- 2 dl vann
- 1 boks hermetiske tomater (hakket)
- 4 ss olivenolje
- salt og nykvernet pepper
- 400 g aspargesbønner
- 1 l vann
- salt og pepper
- 1 sjalottløk
- evt. litt olje
Slik gjør du
- Pisk eggene. Bruk én skål til egg, én til hvetemel og én til griljermel. Krydre kyllingbrystene med salt og pepper før de vendes; først i hvetemel, så i pisket egg, og til slutt i griljermel. Stek kyllingbrystene i olje i en varm stekepanne til de er gylne på begge sider (5–6 minutter).
- Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk, og fres den i litt olje i en panne til løken er blank. Ha i tomatpuré og la det frese videre i 1–2 minutter. Hell over vann og tomater. La det koke i 10–15 minutter. Sil bort løken og kok opp resten av tomatsausen. Tilsett olivenolje, salt og pepper.
- Kok opp vann med salt. Ha i grønne bønner og la dem koke til de er møre (ca. 3 minutter). Skrell og finhakk sjalottløken. Sil av vannet når bønnene er ferdige. Ha i sjalottløk, litt salt og pepper og evt. litt olje.
- Server kyllingsnitsler sammen med bønner, tomatsjy og evt. ris eller poteter.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 373 kcal |
Fett | 17,4 (41 E%) |
hvorav mettet fett | 3,1 g |
Karbohydrater | 15 g (19 E%) |
Hvorav sukkerarter | 6,1 g |
Fiber | 4,5 g (2 E%) |
Protein | 37,1 g (40 E%) |
Salt | 1,2 g |
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.