Sennepskylling med ovnsbakte grønnsaker
Kyllingfilet gjør dette til en proteinrik, sunn rett med minimalt med mettet fett. Sennep gir kyllingen en spennende og litt skarp smak.
Porsjoner
2
Tidsbruk
40-60 min
Vanskelighetsgrad
Medium
Ingredienser
- 2 kyllingfileter
- rapsolje/olivenolje til steking
- ½ ts. salt/seltin
- pepper
- 2 ss. grov sennep eller dijonsennep
- 1 stk. purreløk i skiver á ca. 2–3 cm.
- 1 stk. rødløk i båter
- 3 stk. sjampinjong i skiver
- 2 stk. gulrot i skiver
- ½ ss. finhakket ingefær (evt. 1 ts. tørket)
- en neve frisk timian, finhakket
- ½ ts. salt/Seltin
- 2 ts. rapsolje/olivenolje
- 1 boks hakkede tomater
- 10 stk. mandler delt i 2–3
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 180°C (varmluftsovn) og brun kyllingfiletene i stekepanne, ca. 3–5 minutter på hver side. Legg de brunede kyllingfiletene på et fat, pensle dem med sennep og krydre med salt eller Seltin og pepper.
- Bland grønnsakene med ingefær, timian, salt og rapsolje/olivenolje i en ildfast form. Hell boksen med hakkede tomater og mandler over grønnsakene. Legg kyllingfiletene på toppen av formen, og dryss litt mer timian over.
- Sett formen i ovnen, la den stå i ca. 20 minutter.
- Server med fullkornsris, couscous eller lignende.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 390 kcal |
Fett | 11 gr |
Hvorav mettet fett | 1 gr |
Karbohydrater | 24 gr |
Fiber | 9,6 gr |
Protein | 44 gr |
Salt | 3,2 gr |
Salt, dersom du bytter ut salt med Seltin | 2 gr |