Hopp direkte til innhold
Foto: Synøve Dreyer

Spagetti med kyllingkjøttsaus og salat

En klassisk pastarett for hele familien. Her kan du gjerne bytte ut kyllingkjøttdeig med annen mager kjøttdeig, som karbonadedeig eller kjøttdeig av svin.

Porsjoner 4
Tidsbruk 20-40 min
Vanskelighetsgrad Medium

Dressingen lager du ved å røre sammen kesam, sitronsaft og sukker, og deretter ha i et fedd med presset hvitløk.

4 porsjoner

Ingredienser

  • 1 pk fullkornspagetti (60 g per porsjon)
  • 1 ss olje (raps, oliven)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1 boks tomatpuré (3 ss)
  • 2 bokser hakkete tomater
  • fersk basilikum
  • 2 ss olje
  • 400 g kyllingkjøttdeig

Salat

  • ½ agurk
  • ½ issalat
  • 1 paprika
  • 1 avokado
  • 10–15 cherrytomater

Kesamdressing

  • ½ boks mager kesam
  • saften av ½ sitron
  • 1 ss sukker
  • 1 fedd hvitløk

Slik gjør du

  1. Start med salaten. Kutt opp salat og grønnsaker og bland sammen i en bolle. Lag gjerne en kesamdressing ved siden av. Dressingen lager du ved å røre sammen kesam, sitronsaft og sukker, og deretter ha i et fedd med presset hvitløk.
  2. Varm opp 1 ss olje i en gryte, og ha nedi finhakket hvitløk. Ha i finhakket løk, og la løken surre noen minutter. Ha over tomatpuré og deretter hakkete tomater. Klipp opp litt fersk basilikum (eller andre ferske urter), og la sausen småkoke.
  3. Kok opp vann med litt salt i, og ha spagettien nedi gryta. Samtidig varmer du opp 2 ss olje i en stekepanne, og legger nedi kyllingkjøttdeigen. La kjøttdeigen bli gjennomstekt, og bland den deretter sammen med tomatsausen.
  4. Server spagetti med kjøttsaus og rikelig med salat til.

Næringsinnhold per porsjon

Per porsjon, uten salat

Energi 495 kcal
Fett 13,8 g (23 E%)
hvorav mettet fett 0,9 g
Karbohydrater 72,5 g (63 E%)
Hvorav sukkerarter 15,2 g
Fiber 15,7 g (6 E%)
Protein 17,9 g (14 E%)
Salt 0,75 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.