Hopp direkte til innhold
Superenkel kyllingsuppe
Foto: Synøve Dreyer

Superenkel kyllingsuppe

En lett og lettvint suppe med lite salt, men mye smak.

Porsjoner 4
Tidsbruk 20-40 min
Vanskelighetsgrad Enkel

Fres finhakket løk, hvitløk og purre i litt olivenolje og tilsett poteter, tomat, krydder, buljong og kylling. Volia!

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingen i små biter og stek i litt olivenolje. Smak evt. til med salt og pepper. Sett kyllingen til side.
  2. Skrell potetene og skjær dem i små terninger.
  3. Bruk kun den hvite delen på purren og skjær den i tynne ringer. Hakk løken. Varm opp litt olivenolje i en gryte, ha oppi finhakket løk, hvitløk og purre. La det frese et par minutter.
  4. Tilsett poteter, tomatboksen, krydder og hønsebuljong blandet ut i vann, og la suppen koke til potetene er ferdige. Ha oppi den ferdigstekte kyllingen og la suppen småputre et par minutter før servering.

Næringsinnhold per porsjon

Energi    247 kcal
Fett     4 g (15 E%)
Hvorav mettet fett 1 g
Karbohydrater 20 g (32 E%)
Hvorav sukkerarter 8 g
Fiber   30 g (49 E%)
Protein    5 g (4 E%)
Salt     2 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)