Hopp direkte til innhold
Lyse julehjerter - hjertekjeks
Foto: Shutterstock

Lyse julehjerter

Disse kan minne litt om hvite kakemenn, men vi lager dem som små søte hjerter i stedet. Sukkeret kan helt eller delvis erstattes med sukrin, som er et søtningsstoff uten kalorier og sukker.

Porsjoner 40
Tidsbruk Over 60 min
Vanskelighetsgrad Enkel

Ingredienser til ca. 40 stk, avhengig av størrelsen på kakeformene.

Slik gjør du

  1. Visp margarin og sukker/sukrin i en stor bolle med håndmikser, til det blir en kremet blanding. Tilsett egg og vanilje, og evt. konditorfarge. Bland godt.
  2. Bland mel, bakepulver og salt i en annen bolle. Rør melblandingen gradvis inn i margarinblandingen, til det dannes en fast deig. Hold igjen noe av melet til utbakingen. Her er det best å kna med hendene. Deigen vil virke veldig tørr, men den blir fastere etter hvert. Pakk den inn i plastfolie og sett deigen i kjøleskapet i 1-2 timer.
  3. Forvarm ovnen til 175°C. Rull ut deigen på et melet underlag til den blir ½ cm tykk. Kutt ut figurer med kakeutstikkere.
  4. Legg kakene på en bakepapirkledd bakeplate med ca. 2 cm mellomrom. Stek i ovnen i ca. 10 minutter til kantene begynner å bli brune. Avkjøl dem så på rist.

Næringsinnhold per porsjon

  • Med margarin og sukker: 44 kalorier
  • 1,4 gram fett (hvorav 0,6 gram mettet fett)
  • 7 gram karbohydrater (hvorav 150 gram sukker)
  • 0,8 g protein
  • 0,05 gram salt

Hvis du bytter ut sukkeret med annet søtstoff, sparer du omtrent 15 kalorier per kake. Du sparer noen ytterligere få kalorier ved å bruke lettmargarin.