Asiatisk blomkålsuppe med vårløk og fetaost
En klassisk suppe med en frisk "vri". I tillegg til å være god, er den også mettende da den inneholder gode mengder proteiner.
Porsjoner
2
Tidsbruk
20-40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Ingredienser
- 1 stk. blomkål, hakket
- 2 fedd hvitløk
- ½ stk. gul løk
- 5,5 dl vann
- 2 dl kokosmelk, lett
- 3 dl cottage cheese, mager
- 3 ts red curry paste
- 1 ts olivenolje (til steking)
- Topping: 1 stilk vårløk og 50 gram fetaost
Slik gjør du
- Hakk hvitløk og løk og fres det i en kasserolle med litt olje. Tilsett red curry paste og rør.
- Hell i vann og kokosmelk sammen med oppkuttet blomkål. Kok opp slik at blomkålen blir mør.
- Tilsett cottage cheese før du kjører suppen med stavmikser eller i kjøkkenmaskin med knivblad eller blender til den blir glatt.
- Hell suppen tilbake i kasserollen og varm opp. Smak til med salt og pepper.
- Server med klippet vårløk og smuldret fetaost på toppen.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 343 kcal |
Fett | 18 g (47 E%) |
Mettet fett | 12 g (31 E%) |
Umettet fett | 4 g (10 E%) |
Karbohydrater | 13 g (16 E%) |
Sukkerarter | 12 g (14 E%) |
Fiber | 9 g (5 E%) |
Protein | 29 g (34 E%) |
Salt | 1,9 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)