Ertesuppe med mynte og kesam
Denne lager du på få minutter! Serveres med en klatt kesam og et godt rundstykke til dypping.
Porsjoner
2
Tidsbruk
20-40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lag en enkel og sunn suppe til middag. Den smaker godt også! Server gjerne med grove rundstykker.
Ingredienser
- ½ ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 2/3 stk. purreløk, hakket
- 6 dl vann med ½ terning grønnsaksbuljong
- ½ ts pepper
- ½ dl mynte
- 1 pose (ca 5-6 dl) grønne erter, fryste
- 2 ss mager kesam, 1 % fett
Slik gjør du
- Varm oljen i en kasserolle. Stek hvitløk og purre blank. Hell i vann og ha i pepper, mynte, erter og buljongterning. Kok opp og la suppen koke i 5 minutter.
- Øs av en øse med suppekraft som du tar vare på i et litermål. Bruk en stavmikser eller blender og kjør suppen glatt. Juster konsistensen med den ekstra suppekraften.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 200 kcal |
Fett | 4 g (18 E%) |
Mettet fett | 1 g (4,5 E%) |
Umettet fett | 2,5 g (11 E%) |
Karbohydrater | 20 g (41 E%) |
Kostfiber | 13 g (13 E%) |
Protein | 14 g (28 E%) |
Salt | 1 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)