Hopp direkte til innhold
Ertesuppe med mynte og kesam
Foto: Synøve Dreyer

Ertesuppe med mynte og kesam

Denne lager du på få minutter! Serveres med en klatt kesam og et godt rundstykke til dypping.

Porsjoner 2
Tidsbruk 20-40 min
Vanskelighetsgrad Enkel

Lag en enkel og sunn suppe til middag. Den smaker godt også! Server gjerne med grove rundstykker.

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en kasserolle. Stek hvitløk og purre blank. Hell i vann og ha i pepper, mynte, erter og buljongterning. Kok opp og la suppen koke i 5 minutter.
  2. Øs av en øse med suppekraft som du tar vare på i et litermål. Bruk en stavmikser eller blender og kjør suppen glatt. Juster konsistensen med den ekstra suppekraften.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 200 kcal
Fett 4 g (18 E%)
Mettet fett 1 g (4,5 E%)
Umettet fett 2,5 g (11 E%)
Karbohydrater 20 g (41 E%)
Kostfiber 13 g (13 E%)
Protein 14 g (28 E%)
Salt 1 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)