Hopp direkte til innhold
Hjemmelaget tomatsuppe
Foto: Synøve Dreyer

Hjemmelaget tomatsuppe

Du synes kanskje ikke at tomatsuppe er den mest spennende retten i verden, men da har du kanskje ikke prøvd denne? En porsjon av denne inneholder bare en brøkdel av saltet i tomatsuppe fra pose.

Porsjoner 4
Tidsbruk 20-40 min
Vanskelighetsgrad Enkel

Servér gjerne med grovt brød, kokt egg, eller en god klatt Cottage cheese.

Slik gjør du

  1. Hakk løk og hvitløk, ha i olje i en gryte, og surr løken til den har blitt gyllen. Ha i tomatpuré, la det surre, og ha deretter i boksetomater og ferdigblandet buljong. Smak til med urter, salt og pepper.
  2. La suppen småkoke i minst 10 minutter. Ha i noen klunker med olje før servering. Servér gjerne med grovt brød, kokt egg, eller en god klatt cottage cheese nedi.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 183 kcal
Fett 12,7 g (61 E%)
hvorav mettet fett  2 g
Karbohydrater 12 g (30 E%)
Hvorav sukkerarter 10 g
Fiber    3,4 g (3 E%)
Protein   4,1 g (9 E%)
Salt   0,3 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)