Hopp direkte til innhold
Chili sin Carne
Foto: Valeria Aksakova, freepik.com

Chili sin carne

Denne chiligryten kan gjerne dobles. Restene setter du i kjøleskapet og spiser noen dager senere, eller fryser ned til en annen gang.

Porsjoner 3
Tidsbruk 40-60 min
Vanskelighetsgrad Medium

Fersk koriander på toppen setter prikken over i-en på denne klassikeren.

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk. Fjern frøene fra chilien og finhakk. Fres løk og hvitløk mykt i litt olivenolje. Ha alt over i en gryte.
  2. Krydre med salt og pepper, rør inn knuste tomater og kok opp. Legg på lokk og la det småkoke i 20 min.
  3. Ta av lokket og kok videre i 15 minutter.
  4. Ha til slutt i bønner, og la de bare bli varmet opp før retten serveres. Klipp gjerne opp rikelig med koriander og strø over hver porsjon før servering.
  5. Server med en stor salat ved siden av.