Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Fullkornpasta med ristede grønnsaker og tomatsaus med parmesan

Fullkornpasta med ristede grønnsaker og tomatsaus med parmesan

En smak av Middelhavet. Å riste grønnsaker i ovnen gjør dem ekstra smakfulle.

Ovnsbakte grønnsaker med masse smak gjør denne pastaretten ekstra god.

Ingredienser

  • 170 g tørre pastaskruer, fullkorn
  • 3 dl «passata», tomatsaus på flaske eller fra glass
  • ½ ts salt eller Seltin
  • 3 ss olivenolje
  • 100 g (ca. 1/3 stk) squash, i store biter
  • 100 g (ca. 1/2 stk) rød og/eller grønn paprika, i store biter
  • 100 g (ca. 1/3 stk) aubergine, i store biter
  • 3 fedd hvitløk med skallet på
  • 5 ss parmesan, revet
  • 2 ss persille, hakket

Slik gjør du

  1. Kok pastaen som beskrevet på pakken, i lettsaltet vann.
  2. Smør halvparten av olivenoljen i en ildfast form. Legg i biter av squash, paprika, aubergine og hvitløk. Vend dem i olje og dryss litt salt på.
  3. Bakes i ovnen på full effekt, 250 °C, i ca. 20 minutter eller til grønnsakene har fått en litt brent overflate.
  4. Varm opp tomatsausen.
  5. Server lagvis pasta, saus og grønnsaker med dryss av parmesan og persille.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 572 kcal
  • Fett 22 g (35 E%)
  • Mettet fett 5,4 g (8,5 E%)
  • Umettet fett 15 g (24 E%)
  • Karbohydrater 68 g (48 E%)
  • Kostfiber 12 g (4 E%)
  • Protein 20 g (14 E%)
  • Salt 2,1 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)