Fylt aubergine med quinoa
En lekker smårett. Server med salat til, så har du en fullverdig middag.
Porsjoner
2
Tidsbruk
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert
Ingredienser
- 1 stk. aubergine per person
- 1 dl quinoa
- 10 stk. sorte oliven
- ½ stk. Rødløk
- 4 håndfuller fersk spinat (evt. ca. 100 gram frossen)
- 100 gram fetaost
- Krydder: Oregano, pepper, basilikum, timian etter ønske
Slik gjør du
- Sett ovnen på 220 grader.
- Hul ut auberginene slik at fyllet kan få plass oppi. Pass på å ikke stikke hull i bunnen. Skjærer du et rutemønster med kniv først er det lettere å hule ut med skje. Ta vare på bitene du huler ut.
- Smør litt olje i bunnen av en ildfast form og sett auberginene i ovnen. Auberginene skal stå i ca. 30 min totalt, de kan godt stå i ovnen mens du lager resten av fyllet.
- Skyll quinoa i en finmasket sil, dette er viktig for å skylle av bitterstoffer.
- Kok quinoaen i ca. 10-15 minutter eller etter instruksjonen på pakken (2 dl vann per 1 dl quinoa).
- Varm auberginebitene fra uthulingen i en stekepanne sammen med rødløk og hvitløk til de er myke. Varm så spinaten til den faller litt sammen.
- Bland alt fyllet sammen med oliven, quinoa og fetaost.
- Krydre blandingen etter ønske.
- Ta ut auberginene, fyll dem med quinoafyllet og la alt stå sammen i ovnen resten av steketiden.
- TIPS: Får du ikke tak i quinoa, kan du bytte det ut med couscous.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 370 kcal |
Fett | 17 g (41 E%) |
Mettet fett | 7,5 g (18 E%) |
Umettet fett | 8 g (19 E%) |
Karbohydrater | 31 g (33 E%) |
Sukkerarter | 12 g (13 E%) |
Fiber | 12 g (7 E%) |
Protein | 18 g (19 E%) |
Salt | 1,7 g |
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.