Grønnsaksrøre i vaffeljern
En super lunsj, kveldsmat, eller tilbehør til suppe eller salat.
Porsjoner
4
Tidsbruk
20-40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Ingredienser
- 3 stk potet
- 4 stk gulrot
- 1 skive kålrot/Sellerirot
- 1 halv finhakket løk
- 2 ss finhakket frisk kruspersille
- 2 ss finskåret frisk gressløk
- 2 stk egg
- 2-3 ss olje
- Salt og hvit pepper
Slik gjør du
- Skrell potetene og grønnsaker og riv dem på et råkostjern. Klem ut litt av vannet og ha dem i en bolle.
- Tilsett kruspersille, gressløk og evntuelt andre krydder og bland alt godt sammen.
- Visp sammen eggene og rør i grønnsakene. Smak til med salt og hvit pepper
- Ha olje i røren. Stek grønnsaksvaflene i vaffeljern.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 182 kcal |
Fett | 7,9 g (39 E%) |
hvorav mettet fett | 1,2 g |
Karbohydrater | 19,8 g (44 E%) |
Hvorav sukkerarter | 8,4 g |
Fiber | 4,5 g (5 E%) |
Protein | 5,7 g (13 E%) |
Salt | 0,2 g* |
*Ikke medregnet salt du evt. tilsetter selv.
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)