Quinoasalat med koriander, mango og chili
Quinoa er et nytt innslag i nordmenns kosthold. Disse næringsrike frøene har en delikat smak og kan brukes som et alternativ til for eksempel ris, couscous eller andre gryn. Det kan kokes på samme måte som ris, men koketiden er mye kortere.
Porsjoner
3
Tidsbruk
20-40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Denne superenkle vegetarretten får en spennende vri med koriander, mango, chili og lime.
Ingredienser
- 100-120 g Quinoa
- 1 avokado
- 1 agurk
- 1 mango
- 2-4 vårløk
- Fersk koriander
- 100 g valnøtter
- 1 lime
- Olje
- ½ rød chili
Slik gjør du
- Kok quinoa etter anvisning på pakken, og la den avkjøle.
- Skjær agurk, mango og avokado i biter. Grovhakk valnøtter, og skjær chili i små biter eller tynne ringer
- Bland avokado, agurk, mango og vårløk med quinoa og valnøtter. Ha over litt olivenolje.
- Hakk opp fersk koriander og ha i salaten. Smak til med frisk limesaft.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 575 kcal |
Fett | 39,7 g (30 E%) |
hvorav mettet fett | 4,7 g |
Karbohydrater | 39,2 g (61 E%) |
Hvorav sukkerarter | 14,4 g |
Fiber | 9,0 g (3 E%) |
Protein | 12,2 g (9 E%) |
Salt | 0,12 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)