Hopp direkte til innhold
Salat med grillede grønnsaker og hvite bønner
Foto: Matias Jordal

Salat med grillede grønnsaker og hvite bønner

En salat føles mer mettende hvis den får noen lune elementer og belgfrukter som bønner eller kikerter. Topp det hele med et dryss parmesan og ristede pinjekjerner som setter prikken over i´en.

Porsjoner 4
Tidsbruk 20-40 min
Vanskelighetsgrad Enkel

Dryss gjerne over finrevet parmesan, pinjekjerner og litt frisk timian rett før servering.

Slik gjør du

  1. Skjær squash og aubergine i skiver, og paprika og rødløk i tykke båter. Gni grønnsakene inn med litt olivenolje og salt. Grill eller stek dem til de er gyldenbrune og møre.
  2. Pisk alle ingredienser til dressing sammen i en skål og smak til med salt og pepper
  3. Hell dressingen over grillede grønnsaker, artisjokkhjerter og bønner. Bland det hele godt sammen.
  4. Dander grønn salat på et fat og fordel grønnsaksblandingen over salaten. Dryss finrevet parmesan over, pinjekjerner og litt mer frisk timian helt til slutt.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 300 kcal
Fett 17 g
Mettet fett 2,5 g
Umettet fett 13 g
Karbohydrat 21 g
Fiber 10 g
Protein 11 g
Salt 0,9 g*

*Ikke inkludert salt du tilsetter selv.