Salat med grillede grønnsaker og hvite bønner
En salat føles mer mettende hvis den får noen lune elementer og belgfrukter som bønner eller kikerter. Topp det hele med et dryss parmesan og ristede pinjekjerner som setter prikken over i´en.
Porsjoner
4
Tidsbruk
20-40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Dryss gjerne over finrevet parmesan, pinjekjerner og litt frisk timian rett før servering.
Ingredienser
- 1 stor squash
- 1 stor aubergine
- 1 rød paprika
- 1 rødløk
- 8 artisjokkhjerter
- 250 g / 1 boks store hvite bønner
- 150 g grønn salat
- 2 ss revet parmesan
- 2 ss pinjekjerner
- ½ dl kaldpresset (extra virgin) olivenolje
- 1–2 ss hvitvinseddik
- 1 ts honning
- 1 ts dijonsennep
- 1 hvitløksfedd, knust
- Finhakket frisk timian
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Skjær squash og aubergine i skiver, og paprika og rødløk i tykke båter. Gni grønnsakene inn med litt olivenolje og salt. Grill eller stek dem til de er gyldenbrune og møre.
- Pisk alle ingredienser til dressing sammen i en skål og smak til med salt og pepper
- Hell dressingen over grillede grønnsaker, artisjokkhjerter og bønner. Bland det hele godt sammen.
- Dander grønn salat på et fat og fordel grønnsaksblandingen over salaten. Dryss finrevet parmesan over, pinjekjerner og litt mer frisk timian helt til slutt.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 300 kcal |
Fett | 17 g |
Mettet fett | 2,5 g |
Umettet fett | 13 g |
Karbohydrat | 21 g |
Fiber | 10 g |
Protein | 11 g |
Salt | 0,9 g* |
*Ikke inkludert salt du tilsetter selv.